Lotus Retro

Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállítás


A Lotus Retro Mobil Concours d’Elegance Régi Autók Szépségversenyét és Luxusautó Kiállítást a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a Retro Mobil magazin szerkesztősége az Auto News Kft. közösen hívta életre és élesztett újjá ezáltal egy több mint fél évszázada nem látott autós társasági eseményt.

A rendezvény minden év tavaszán kerül megrendezésre Hévízen, a Lotus Therme szálloda 17 hektáros ősparkjában.

A kétnapos találkozó a szombati napon hagyományőrző autós felvonulással indul Hévízen, majd fergeteges gálaest veszi kezdetét sok-sok meglepetéssel. A vasárnapi közönségnapon a kiállított autócsodák mellett a „Lotus majális” színes programokkal várja a rendezvényre látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az oldtimer ritkaságokat több, mint 25 kategóriában szakmai zsűri értékeli és díjazza, a „Best of Show” kategória győztesét pedig a közönség szavazatai alapján választják ki. A kiállított veteránok mellett lehetőség nyílik az egyes márkák legújabb modelljeinek tesztvezetésére is.


Miben különbözik a Lotus Retro Concours D'Elegance a többi kiállítástól? Abban, hogy itt az autók életre kelnek, saját "lábukon" mozognak és a hangjukat is hallatják. A látogató, aki kicsit jobban figyel, érdeklődőbb, felfedezheti az autók lelkét is.