HU

Foglalás és árkalkuláció
Főoldal / Lotus Retro / 2009 - IV. Lotus Retro

Egy hely Hévízen, ahol minden pillanat Rólam szól.

2009 - IV. Lotus Retro


Az elmúlt 4 év sikeres rendezvényei egyértelműen bizonyították, hogy a Lotus Retro egy olyan egyedülálló esemény, mely országos szinten is egyedi és utánozhatatlan. Misem bizonyítja ezt jobban, mint az évről-évre növekvő résztvevői- ill. látogatószám. A 2009-es esztendőben az autókedvelők közül több mint háromezren voltak kíváncsiak a szépségversenyre ill. vettek részt a programokon. A szervezők igyekeznek évről-évre új programokkal előrukkolni, természetesen a már jól bevált, megszokott elemek mellett. Ilyenek pl.: veterán- és luxusmotorok kiállítása, hintó- és. kocsikiállítás, bor– ill. pezsgőkóstolás, „gyermeksziget”, golfbemutató és ingyenes golfoktatás.

A közönségnap fénypontja a hagyományos díjátadó mellett ezévben a nagy várakozást megelőző „leleplezés” volt, melynek keretében a Nissan GTR ill. a 370Z és a BMW Z4-es modellek magyarországi debütálását láthatta a nagyérdemű.

A keretprogramok azonban összességében is eltörpülnek a régi autóritkaságok mellett, melyekből álljon itt néhány érdekesebb darab:

  • Jaguar E-Type Serie III. 1973-ból 600 cm³-es, 12 hengeres, 450 LE-s motorral, Chevrolet Corvetteket „megszégyenítő”teljesítménnyel, a rendezvény eddigi legerősebb autója;
  • Mercede Typ 300 1953-ból mely Adenauer kancellár kedvenc autója volt;
  • Mercedes-Benz 300 SL Gullwing 1956-ból, mely Franz-Ferdinand zu Isenburg-Birstein herceg tulajdonában volt, az elmúlt évek kiállításainak minden bizonnyal legdrágább darabja, értéke 550.000 €.
  • Aston Martin AM V8 1977-ből, Roger Moore és Timothy Dalton is ezt a típust vezette a filmvásznon;
  • Rolls Royce Golf Salon 1935-ből, melyet a II. Világháború alatt az angol királyi család használt.

Hírlevél


Csatlakozzon a Lotus Therme Hotel & Spa exkluzív klubjába, jusson hozzá az elsők között egyedi kedvezményeinkhez.