HU

Foglalás és árkalkuláció

A hévízi gyógyvíz


A hévízi tó vize kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogénkarbonátos gyógyvíz. Gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos betegség gyógyításában hatásos.

Vízösszetétel

Kationok

mg/l

Anionok

mg/l

Kálium 6,8 Klorid 23 Metabórsav 0,5
Nátrium 27 Bromid 0,11 Metaflinsav 43
Ammonium 0,32 Jodid 0,021 Szabad szénsav 86
Kálcium 81 Fluorid 1,4 Oldott oxigén 3,6
Magnézium 36 Szulfát 64
Vas 0,04 Hidrogénkarbonát 378
Szulfid 3,2
Kationok összesen: 151 Anionok összesen: 470 Összesen:  754

Forrás: heviz.hu

Általános információk

Hévízi Tófürdő

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang ásványi anyagokban gazdag, hideg és meleg vizű forrásai táplálják. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 °C. A tó vizének hőmérséklete nyáron eléri a 37 °C-ot, de télen sem csökken 24 °C alá, így még a leghidegebb hónapokban is alkalmas fürdőzésre.

Termálvíz és gyógyiszap

A Hévízi Gyógytó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve így a szénsavas, a kénes, a kalcium, magnézium, hirdogén-karbonátos és enyhén radioaktív gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Külön említést érdemel a tó medrét vastagon borító radioaktív gyógyiszap. A maga nemében egyedülálló hévízi gyógyiszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat, a benne lévő rádiumsók és redukált kénvegyületek, a szerves savak alkotta gyógytényezők különleges értéket képviselnek. A több, mint tízezer éves, kénes, enyhén radon emanációt tartalmazó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizioterápiás kezelésekkel együtt igen előnyös elsősorban a reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére.

Miért egyedi a hévízi gyógykúra?

A hévízi gyógykúra a gyógytó összetevőitől, hatásától egyedi. Három földtörténeti kor találkozik itt a tónál és együttesen adják mindazt, ami a gyógyászatban hasznosítható. A dolomit adja a gyulladásgátló kalciumot és az idegcsillapító magnéziumot, a mészkőből származik az értágító szénsav és a karbonáttól lesz bársonyos a bőr; a veszélytelen mennyiségben jelenlevő, de mégis hatásos nemesgázok a mellékvesét több gyulladásgátló hormon képzésére, a pajzsmirigyet pedig több csontépítő hormon termelésére késztetik, így ízületi betegség és csontritkulás esetén a beteg saját természetes hormonjaival tudja a saját állapotát javítani. A tó indifferens hőfoka a szívet és a keringést alig terheli, a függőleges testhelyzetű fürdőzés a mozgásképességet és a vérkeringést javítja, az izmok fájdalmas görcsét pedig oldja.

Indikációk – gyógyfürdő, gyógyvizes kezelések

Krónikus ízületi- és csontmegbetegedések (artrózis, oszteoporózis), gyulladásos ízületi- és gerincbántalmak, rheumatoid arthritis, Bechterew-kór, mozgásszervi sérülések, törések, műtétek utókezelése, krónikus perifériás idegrendszeri bántalmak, isiász, egyes krónikus nőgyógyászati megbetegedések, meddőség, hormonzavarok, egyes bőrbetegségek (pszoriázis, neurodermitisz).

Ellenjavallat

Súlyos szívbetegség, kezeletlen, nem jól beállított magas vérnyomás, súlyos tüdőbetegség, akut gyulladás, lázzal járó fertőző betegségek, fertőző betegségek, kezeletlen pajzsmirigy túltengés, trombózis, vénás megbetegedések, terhesség, női ciklus idején, rákos megbetegedések, fertőző bőrbetegségek.

Vénás panaszok és a gyógyvíz

Meglévő visszér esetén a fürdőzés időtartama ne legyen 20 percnél hosszabb. Ne időzzön a masszázs-befúvókáknál, és fürdőzés, előtt illetve után vegyen hideg vizes lábzuhanyt! Fürdőzés közben a végtagokat mozgatni kell, hogy az izompumpa serkentse a véráramlást. Trombózisra való hajlam esetén nem ajánlott a gyógyvizes fürdőzés. Fontos: amennyiben kérdése van vagy bizonytalan, kérjük, konzultáljon orvosával! Előzetes orvosi konzultáció nélkül a fürdés és kezelés csak saját felelősségére történhet.

Terhesség és a gyógyvíz

Problémamentes terhesség esetén a fürdőzés időtartama semmiképpen sem lépheti túl a 20 percet. Ha a meglévő, illetve előző terhességnél probléma merül(t) fel (vérzés, kora- szülés, vetélés, fertőzések stb.), illetve minden veszélyeztetett terhesség esetén kérjük, konzultáljon kezelőorvosával vagy forduljon a szálloda orvosához!

Terhesség és testpakolások

Terhesség esetén a testpakolásokat nem ajánljuk.

Gyermekek és a gyógyvíz

14 éven aluli gyermekeknek a gyógyvíz nem ajánlott!

Fürdőrészleg

A wellness szolgáltatások legfőbb pillére a gyógyvizes medencével, jacuzzival, külső és belső melegvizes medencével rendelkező vízivilág. Élvezze a víz simogatását a 6 különböző medencénk bármelyikében! A fürdő területén lévő összes vízi attrakciónkat automata vezérléssel működtetjük, egy óra alatt 6 különböző program váltja egymást 10 percenként, 9-21 óráig.

Köszönjük, hogy a kezelésekre ékszerei nélkül érkezik. Ha egy lefoglalt kezelési időpontot mégsem tud igénybe venni, kérjük, minimum 24 órával a kezelés kezdete előtt mondja azt le, ellenkező esetben a kezelés árának 50%-át terheljük az Ön szobaszámlájára.

Hírlevél


Csatlakozzon a Lotus Therme Hotel & Spa exkluzív klubjába, jusson hozzá az elsők között egyedi kedvezményeinkhez.