HU

Foglalás és árkalkuláció
Főoldal / Lotus Retro / 2014 - IX. Lotus Retro

Egy hely Hévízen, ahol minden pillanat Rólam szól.

2014 - IX. Lotus Retro


…igen, már a kilencedik alkalommal került megrendezésre ez a nem mindennapi esemény. Ilyenkor kicsit mindenki átszellemül legyen az férfi, nő, idős vagy éppen fiatal. Minden látogató csodálkozva nézi a különleges, nem mindennapi autókat. Van, akinek azért lebilincselő a látvány mert épp a fiatalságára emlékezteti és van, akit azért nyűgöz le , mert nem gondolta volna, hogy a több, mint 30 éves autókban is több van, mint pedál, kormánykerék és sebességváltó.

Ha már átszellemülés és szombat, akkor korzó. A különleges autók végeláthatatlan, kanyargós sora mellett senki sem mehet el szó nélkül. A Festetics kastélynál vagy épp a megszépült keszthelyi Fő téren összegyűlt nézelődők is felkapják a fejüket, ha meghallják a veteránok duruzsoló hangját, ahogy közeledik a konvoj, mint a másnapi közönségnap hírnökei.

Április utolsó hétvégéje Hévízen az autókról szól, ez tagadhatatlan. A környékbeli iskolások és óvodások rajzai, a pedálos kisautók, a 80-as évek zenéi, a grill sátorban kapható retró ételek és az olykor-olykor feltűnő, megelevenedett Haribo maci mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minden érzékszervünkkel elhitessük azt, hogy ezen a hétvégén visszarepülhetünk 30 évet az időben.

Az autók pedig, mint minden évben most is gyönyörűek, különlegesek és egyediek. Akad köztük olyan, amelyet tulajdonosa 1978-ban vásárolt újonnan és mindösszesen 20 000 km-t futott az utakon. Nem is volt kérdéses a zsűri számára, hogy melyik autó nyerje a legszebb eredeti állapotú autó díját.

Természetesen nem csak a zsűri, hanem a közönség is dönthetett, mégpedig a Best of Show kategória győzteséről. Az Opel Torpedo (1911), a Cadillac 62 Sedan (1942), valamint a Ford Mustang Coupe (1966) fej-fej melletti küzdelméből végül a Mustang került ki győztesen – úgy látszik, a látogatók imádják ezt a homokszínű, V8-as motorral megáldott, dübörgő amerikai izomjárgányt.

A szálloda különdíját a nem patika állapotúra restaurált, de éppen ettől őszinte és ritka FIAT 2100 nyerte. Sajnos, ezekhez a járgányokhoz már nem - vagy csak nagyon nehezen – lehet hozzájutni, ezért, hogy ne maradjon hiányérzet a látogatókban, igyekeztünk a mai kor elvárásainak is megfelelni és a múlt mellett a jelennek is teret engedni. Ezért bemutatkozhattak az egyes márkák új modelljei is, mint például a Nissan 370Z NISMO vagy az Opel új cabrio-ja és egyben a nyár újdonsága a Cascada. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves résztvevőnek, látogatónak és szervező társainknak, a Retro Mobil magazin szerkesztőségének, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Hírlevél


Csatlakozzon a Lotus Therme Hotel & Spa exkluzív klubjába, jusson hozzá az elsők között egyedi kedvezményeinkhez.
Kisfaludy pályázat