2007

II. Lotus Retro


A 2007-es szépségverseny felvonulásán már közel 100 autó rótta az utat a Hévíz – Keszthely –Hévíz útvonalon, nem kis fennakadást okozva a közlekedésben, de a környékbeli lakosok legnagyobb örömére.

A színes programok és a páratlan látvány mellett a jó idő vonzereje igazi családi programmá emelte a rendezvényt, mely ismét fergeteges sikert hozott. A tesztvezetés - mely a legújabb Nissan és BMW modellek részvételével zajlott – kétségtelenül a közönségnap egyik legnépszerűbb programjává nőtte ki magát.Az amerikai-, angol-, francia-, német-, olasz-, szovjet- stb.veteránok között néhány rendkívü különleges és ritka autó is jelen volt, közülük néhány példa:

  • Opel Torpedo 1911-ből – a kiállítás mindezidáig legrégebbi darabja;
  • Rolls Royce Phantom 1961-ből, a királyok autója, az autók királya, II. Erzsébet királyné a mai napig használ egy ilyen típust;
  • BMW 700 Sportcupe 1960-ból, 700 cm³-es motorkerékpár erőforrással hajtott, az országban egyedülálló darab;
  • Salmson Val 3 GP – 1926-ból, könnyűszerkezetes versenyautó, melynek – szélvédő híján – elengedhetetlen kelléke volt a motoros szevüveg és a sapka;
  • Volga M 21 C – 1967-ből mely a legyszebb volt szocialista ország beli autót díját vitte el, különlegessége a sebességmérő megvilágítása napfénnyel történik.