Kedves Vendégeink!


A Lotus Therme, felelősen kivárva a koronavírus helyzet normalizálódását, június 19-én megnyitotta kapuit! Kollégáinkkal minden részletre kiterjedően, a hazai és nemzetközi ajánlásoknak és szabályoknak megfelelően elkészítettük a COVID-19 akciótervet, dolgozóinkat is kiképeztük a némileg megváltozott üzemeltetési körülményekre. Arra törekedtünk, hogy a megszokott, magas minőségű szolgáltatásainkat minél kevésbé zavarják meg a szükséges óvintézkedések. Ahhoz azonban, hogy a vendégek pihenése és a dolgozók munkája is biztonságos legyen, fontos, hogy Önök is partnerek legyenek a szükséges rendszabályok betartásában, amit ezúton előre is köszönünk!


A higiénia természetesen már a járvány előtt is kiemelt fontosságú volt a szállodában. Csak egy példa: mi már 2013-ban bevezettük és azóta folyamatosan biztosítjuk a személyzet és a vendégek számára is elérhető szenzoros kézfertőtlenítő adagolókat, méghozzá a legmagasabb minőségű amerikai gyártmányú Purell Advanced géllel. Ez a gél sok szempontból felülmúlja a piacon sokan mások által alkalmazott olcsóbb társait. Mivel az egészségügyi szektorban történő felhasználásra fejlesztették ki, ezért a legmagasabb, sebészeti követelményeknek is eleget tesz.A baktericid, virucid, tuberkulocid és fungicid, specifikus csíraölő hatás mellett bőrbarát adalékokkal van ellátva, így számos használat után sem szárítja a bőrt. Tesztek igazolják, hogy a bőr hidratáltabbá válik a folyamatos használat alatt. Önnek számos helyen lesz lehetősége, hogy használja!


A nyitás előtt a szálloda egész területét még egyszer alaposan átfertőtlenítjük.Dolgozóinkat üzemorvosunk rendszeresen és dokumentáltan vizsgálja, rendszeres szűrővizsgálatokon vesznek részt, továbbá mostantól a munkába érkezésnél mindenkit homlokhőmérővel ellenőrzünk. Vendéggel érintkező dolgozóink számára a leheletvédő használata kötelező, ezeket az eszközöket is rendszeresen cseréljük, illetve fertőtlenítjük. Maszkot kérésre vendégeinknek is biztosítunk. Az ajánlott biztonsági védőtávolság betarthatósága érdekében önként korlátozzuk a foglaltságunkat. Kapacitásunknak maximum a 80%-át fogjuk kihasználni. Törekszünk arra, hogy a szobákat két vendég tartózkodása között minél hosszabb ideig üresen hagyjuk, illetve ózonnal fertőtlenítsük. A szálloda fő területein, mint a vendéglátás, közterületek és wellness, egy-egy dolgozónknak csak az lesz a napi feladata, hogy mindent, amit több ember is megérinthet, protokoll és terv szerint folyamatosan fertőtlenítsen. A fertőtlenítésekre a hagyományos szerek mellett UV-C fényt és ózont is használunk.

A továbbiakban ismertetjük az egészségügyi biztonságot növelő intézkedéseket a szálloda egyes részlegeire bontva.


Recepció: Érkezés előtt lehetőleg töltsék ki a virtuális bejelentőlapunkat, így az általunk már előre kinyomtatott okmányt elég az erre a célra fertőtlenített tollal aláírni. A védőtávolságok betartását piktogramok segítik. A kulcskártyákat fertőtlenítve adjuk át, távozáskor kérjük azokat a recepciós pulton elhelyezett dobozba egyszerűen bedobni. Bankkártya termináljainkat folyamatosan fertőtlenítjük.Kérjük, csak üres liftbe szálljanak be, valamint a fülkében egyidejűleg csak az amúgy is egymással érkezők tartózkodjanak. Javasolt a lépcsők használata, ami egyébként is sportosabb!


Vendégszobák: A szobákban csak a feltétlen szükséges, távozás után eldobható, vagy könnyen fertőtleníthető tárgyak maradnak bekészítve. Az A-tól Z-ig vendégtájékoztató digitális formában az intelligens hotelTV rendszerünkön keresztül érhető el, vagy külön kérésre nyomtatott formában is. A recepció közvetítésével tud minibár feltöltést kérni, párnamenünkből rendelni, valamint bármi egyéb használati aprócikket (varrókészlet, manikűr-készlet, zuhanysapka stb.) szobájába kérni. A komplett ágyneműt minden harmadik éjszaka után cseréljük, térítés ellenében naponta is. A törölközőket és a fürdőköpenyt térítésmentesen igény szerint cseréljük. Minden szállodai textíliánkat a Salesianer Miettex osztrák anyavállalatának professzionális magyarországi mosodájában tisztíttatunk. A mosoda a berlini Robert Koch intézet által minősített és rendszeresen ellenőrzött kemotermikus, garantáltan vírus- és baktériummentesítő mosási eljárásával dolgozik.


Wellness és beauty részleg: medencéink az újranyitáshoz szükséges extra fertőtlenítés és az azt ellenőrző laboratóriumi vizsgálatok után nyitnak meg. Valamennyi medencénk automatizált vegyszeradagolással rendelkezik, rendszeresen ellenőrzött, kórokozómentes vizet tartalmaz. A medencetér légterét a 2018-ban üzembe helyezett német Wolf szellőzőgép biztosítja, a legkorszerűbb szűrési és légkezelési technikával. A napozóágyak védőtávolságára és a medencék zsúfoltságának elkerülésére külön gondot fordítunk. Valamennyi gyógyászati, wellness és kozmetikai kezelésünk elérhető, a fokozott biztonsági előírások betartásával. A kezelőhelységeket minden kezelés után újra fertőtlenítjük és szellőztetjük. A fitnesztermet is lehet használni, egyidejűleg 5 fő tud itt edzeni. Az ingyenes sportprogramok nagy részét szabad ég alatt rendezzük, erre, és a napozásra, pihenésre 17 hektár áll vendégeink rendelkezésére!


Vendéglátás: Éttermünkben és a bárban biztosítjuk a 1,5 méteres távolságtartást. Ennek érdekében a befogadóképességet korlátozzuk, a teremfőnökök segítenek majd az asztal kiválasztásában. A megszokott széles választékot kínáljuk az újratervezett büfé rendszerben. Több előre adagolt, csomagolt terméket kínálunk, eldobható kesztyűk, sűrűn cserélt és fertőtlenített tálalóeszközök, kézkímélő fertőtlenítőszer adagolók stb. segítik a biztonságos étkezést. A textilszalvétákat higiénikusabb, eldobható papírszalvéta váltja fel. A vendéglátóhelyek és a konyha területén egyaránt, vírusölő hatású tisztítószereket használunk megnövelt gyakorisággal.

Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő-adagolót minden ki-és belépéskor használják!


Kedves Vendégünk!


Ahhoz, hogy mindannyian biztonságban érezhessük magunkat, az Ön közreműködésére is szükség lesz. Kérjük, semmiképpen se érkezzen hozzánk betegségre utaló tünetekkel, döntsön felelősen! Amennyiben emiatt nem tudna eljönni hozzánk, garantáljuk, hogy lemondását kötbérmentesen megteheti, akár aznapra is. A hotelben igyekezzen megtartani a védőtávolságokat, a közösségi terekben használja gyakran a kézfertőtlenítőket! A wellness területén mindig hordjon papucsot, a medencébe lépés előtt és után a tusolás kötelező. Ha a hotelben jelentkeznének tünetei, kérjük, maradjon a szobájában és értesítse a recepciót. Legyen együttműködő a szabályok betartásában!

Mi mindent elkövetünk, hogy jól és biztonságban teljen a pihenése, de ez csakis Önnel együtt sikerülhet, köszönjük!


A Lotus Therme csapata


A tájékoztató a 2020.08.03-ai állapotok szerint készült, folyamatosan frissítjük.