A Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz 2021.05.14-től érvényes üzemelési tájékoztatója


Készült a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszély-helyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV. 26.) Kormányrendelet értelmében, annak hatályba lépését követően.


1./ A Szálloda területén koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy (továbbiakban: „vendég”) tartózkodása megengedett. Védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló jogszabály szerinti védettségi igazolvánnyal igazolja.


2./
A vendég köteles a Szálloda területére történő belépés, illetve bejelentkezés érdekében a Szálloda illetékes alkalmazottja részére a védettségi igazolvány bemutatására.


3./
A 18. életévét be nem töltött vendég életkorát köteles a Szálloda illetékes alkalmazottja a Szálloda területére történő belépés, illetve bejelentkezés érdekében ellenőrizni. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése akkor mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló, egyebekben azt személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával köteles igazolni.


4./
A védettség igazolása során a vendéget a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is fel kell hívni, azzal, hogy az azt ellenőrző személy jogosult a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványán szereplő adatok megismerésére, az adatokat azonban nem rögzítheti. Az adatok megismerésére, illetve rögzítésére vonatkozó jogosultság, illetve tilalom az 1. bekezdés szerinti, 18. életévét be nem töltött személy életkorának igazolása során is megfelelően irányadó.


Amennyiben a jelen pontban, illetve a 2./ és 3./ pontban meghatározott kötelezettségek teljesítését a vendég megtagadja, úgy a Szálloda köteles a területére történő belépést, illetve bejelentkezést és ott tartózkodást megtagadni.


5./
A Szálloda területén, az 1./ pont szerinti, vendégként tartózkodó személy nem köteles maszkot viselni.


6./ A Szállodában működő valamennyi helyiség, köztük az uszoda, illetve edző- és fitneszterem a vendég, azaz a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy által látogatható, és nem kötelesek maszkot használni.


7./
A Szálloda területén családi esemény vagy magánrendezvény abban az esetben szervezhető, illetve tartható, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg az 50 főt.


8./
Amennyiben a vendég a Szállodában online módon foglalt szállást és első bejelentkezése alkalmából a 2./ - 4./ pontban meghatározott kötelezettségek teljesítését megtagadja vagy azokat teljesíteni – bármilyen okból kifolyólag – nem tudja, úgy az távolmaradásának minősül és kötbérfizetési kötelezettséget von maga után.A járványügyi készültségi időszak korlátozásairól szóló 2020. évi CIX. törvény, és a 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet szerinti üzleti, gazdasági vagy oktatási célú tartózkodáshoz érkezéskor erre vonatkozó nyilatkozat kitöltése szükséges.
Üzleti utazók védettségi igazolvány hiányában a szálloda teljes területén kötelesek maszkot viselni, illetve wellness- és fitnesz részlegeinket nem látogathatják. Ez a szabályozás a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre nem vonatkozik.
Amennyiben a szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések körében előírt magatartási szabályokat a vendég megszegi és ennek következtében a hatóságok a szálloda üzemeltetőjével szemben bírságot szabnának ki, úgy a bírságért a vendéget a szállodával szemben helytállási kötelezettség terheli.


Hévíz, 2021. 04. 28.


BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ


Kedves Vendégeink!

Ahhoz, hogy a vendégek pihenése és a dolgozók munkája is biztonságos legyen, fontos, hogy Önök is partnerek legyenek a szükséges rendszabályok betartásában, amit ezúton előre is köszönünk!

A higiénia természetesen már a járvány előtt is kiemelt fontosságú volt a szállodában. Csak egy példa: mi már 2013-ban bevezettük és azóta folyamatosan biztosítjuk a személyzet és a vendégek számára is elérhető szenzoros kézfertőtlenítő adagolókat, méghozzá a legmagasabb minőségű amerikai gyártmányú Purell Advanced géllel. Ez a gél sok szempontból felülmúlja a piacon sokan mások által alkalmazott olcsóbb társait. Mivel az egészségügyi szektorban történő felhasználásra fejlesztették ki, ezért a legmagasabb, sebészeti követelményeknek is eleget tesz. A baktericid, virucid, tuberkulocid és fungicid, specifikus csíraölő hatás mellett bőrbarát adalékokkal van ellátva, így számos használat után sem szárítja a bőrt. Tesztek igazolják, hogy a bőr hidratáltabbá válik a folyamatos használat alatt. Önnek számos helyen lesz lehetősége, hogy használja!


A nyitás előtt a szálloda egész területét még egyszer alaposan átfertőtlenítettük. Dolgozóink több mint 80%-a már rendelkezik védettségi igazolvánnyal, a munkába érkezésnél mindenkit homlokhőmérővel ellenőrzünk. Az ételek tálalását végző dolgozóink számára a leheletvédő és a kesztyű használata kötelező. ezeket az eszközöket is rendszeresen cseréljük, illetve fertőtlenítjük. Maszkot kérésre vendégeinknek is biztosítunk. A szálloda fő területein, mint a vendéglátás, közterületek és wellness, egy-egy dolgozónknak csak az a napi feladata, hogy mindent, amit több ember is megérinthet, protokoll és terv szerint folyamatosan fertőtlenítsen. A fertőtlenítésekre a hagyományos szerek mellett UV-C fényt és ózont is használunk.


A továbbiakban ismertetjük az egészségügyi biztonságot növelő intézkedéseket a szálloda egyes részlegeire bontva. Ezek az intézkedések a 2021.05.12-én érvényben lévő rendelkezések, szabályok és ajánlások alapján készültek, amiket folyamatosan frissítünk a mindenkori helyzetnek megfelelően, ezért javasoljuk őket röviddel az érkezés előtt újra átnézni.

Recepció: Érkezés előtt lehetőleg töltsék ki a virtuális bejelentőlapunkat, így az általunk már előre kinyomtatott okmányt elég az erre a célra fertőtlenített tollal aláírni. A védőtávolságok betartását piktogramok segítik. A kulcskártyákat fertőtlenítve adjuk át, távozáskor kérjük azokat az erre a célra odakészített dobozba egyszerűen bedobni. Bankkártya termináljainkat folyamatosan fertőtlenítjük. Kérjük, csak üres liftbe szálljanak be, valamint a fülkében egyidejűleg csak az amúgy is egymással érkezők tartózkodjanak. Javasolt a lépcsők használata, ami egyébként is sportosabb!


Vendégszobák
: A szobákban csak a feltétlen szükséges, távozás után eldobható, vagy könnyen fertőtleníthető tárgyak maradnak bekészítve. Az A-tól Z-ig vendégtájékoztató digitális formában az intelligens hotelTV rendszerünkön keresztül érhető el, vagy külön kérésre nyomtatott formában is. A recepció közvetítésével tud minibár feltöltést kérni, párnamenünkből rendelni, valamint bármi egyéb használati aprócikket (varrókészlet, manikűr-készlet, zuhanysapka stb.) szobájába kérni. A komplett ágyneműt minden két éjszaka után cseréljük, térítés ellenében naponta is. A törölközőket és a fürdőköpenyt térítésmentesen igény szerint cseréljük. Minden szállodai textíliánkat a Salesianer Miettex osztrák anyavállalatának professzionális magyarországi mosodájában tisztíttatunk. A mosoda a berlini Robert Koch intézet által minősített és rendszeresen ellenőrzött kemotermikus, garantáltan vírus- és baktériummentesítő mosási eljárásával dolgozik.


Wellness és beauty részleg:
medencéink az újranyitáshoz szükséges extra fertőtlenítés és az azt ellenőrző laboratóriumi vizsgálatok után nyitnak meg. Valamennyi medencénk automatizált vegyszeradagolással rendelkezik, rendszeresen ellenőrzött, kórokozómentes vizet tartalmaz. A medencetér légterét a 2018-ban üzembe helyezett német Wolf szellőzőgép biztosítja, a legkorszerűbb szűrési és légkezelési technikával. Valamennyi élménymedencénk automata vegyszeradagolással rendelkezik, de a fürdővizek minőségét óránként manuálisan is kontrolláljuk. A napozóágyak védőtávolságára és a medencék zsúfoltságának elkerülésére külön gondot fordítunk. Gyógyászati, wellness és kozmetikai kezeléseink fokozott biztonsági előírások betartásával elérhetőek. A kezelőhelységeket minden kezelés után újra fertőtlenítjük és szellőztetjük. A fitnesztermet is lehet használni, egyidejűleg 5 fő tud itt edzeni. Az ingyenes sportprogramok nagy részét szabad ég alatt rendezzük, erre, és a napozásra, pihenésre 17 hektár áll vendégeink rendelkezésére!


Vendéglátás:
Éttermünkben és a bárban biztosítjuk a 1,5 méteres távolságtartást. Ennek érdekében a befogadóképességet korlátozzuk, a teremfőnökök segítenek majd az asztal kiválasztásában. A megszokott széles választékot kínáljuk az újratervezett büfé rendszerben. Több előre adagolt, csomagolt terméket kínálunk, eldobható kesztyűk, sűrűn cserélt és fertőtlenített tálalóeszközök, kézkímélő fertőtlenítőszer adagolók stb. segítik a biztonságos étkezést. A textilszalvétákat higiénikusabb, eldobható papírszalvéta váltja fel. A vendéglátóhelyek és a konyha területén egyaránt, vírusölő hatású tisztítószereket használunk megnövelt gyakorisággal.


Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő-adagolót minden ki-és belépéskor használják!


Kedves Vedégünk!


Ahhoz, hogy mindannyian biztonságban érezhessük magunkat, az Ön közreműködésére is szükség lesz. Kérjük, semmiképpen se érkezzen hozzánk betegségre utaló tünetekkel, döntsön felelősen! Amennyiben emiatt nem tudna eljönni hozzánk, garantáljuk, hogy lemondását kötbérmentesen megteheti, akár aznapra is. A hotelben igyekezzen megtartani a védőtávolságokat, a közösségi terekben használja gyakran a kézfertőtlenítőket! A wellness területén mindig hordjon papucsot, a medencébe lépés előtt a tusolás kötelező. Ha a hotelben jelentkeznének tünetei, kérjük, maradjon a szobájában és értesítse a recepciót. Legyen együttműködő a szabályok betartásában!

Mi mindent elkövetünk, hogy jól és biztonságban teljen a pihenése, de ez csakis Önnel együtt sikerülhet, köszönjük!


A Lotus Therme csapata


A tájékoztató a 2021.05.12-i állapotok szerint készült, folyamatosan frissítjük.

Ajánlatunk félpanziós ellátással:


20% kedvezmény 2021. június 30-ig!


• Büfévacsora és gazdag választékú büféreggeli

Péntek és/vagy szombat éjszaká(k)ra hétvégi felár fizetendő.
3 éjszakától nincs hétvégi felár.

További akciókkal vagy kedvezményekkel nem vonható össze, kivéve a szálloda hűségutalványa.

Ajánlatkérés

Árak / Foglalás

Napi ár félpanzióval - vissza nem térítendő

Fizessen most, és foglaljon 10%-kal kedvezőbb áron, legalább 14 nappal az érkezés előtt!


• Büfévacsora & gazdag választékú büféreggeli

Ajánlatkérés

Árak / Foglalás

TAVIRÓZSA VIRÁGZÁS

Érvényes: 2021.05.02-06.30. között.


• 3 éjszaka
• 3 x gazdag választékú büfévacsora & büféreggeli
• 9 x italfogyasztás a Shali Mar bárban (3 alkoholmentes ital vagy espresso vagy 3 x 0,3 liter sör; 3 koktél és 3 x 1/4 liter regionális bor)
• 1 x Holt-tengeri sóbarlang (45') vagy Halvarázs (20')


Ajánlatkérés

Árak / Foglalás

LOTUS LOVE


Nászutasok figyelmébe is ajánljuk!

3 felejthetetlen éjszaka és ötcsillagos kényeztetés!
Foglaljon legalább 60 nappal az érkezés előtt 5% előfoglalási kedvezménnyel.


Érvényes: 2021.12.22. utolsó elutazás


• Büfévacsora & gazdag választékú büféreggeli

• Érkezéskor pezsgő és meglepetés bekészítés a szobában
• 1 x romantikus reggeli a szobában, melyet kollégáink az ágyban szolgálnak fel
• 1 x páros masszázs
• 9 italbón a Shali Mar Bárban (beváltható: 3 alkoholmentes italra vagy eszpresszóra vagy 3 x 0,3 l sörre, 3 koktélra és 3 x ¼ L borra)
• Kétszemélyes pihenő biztosítása a SPA-ban (jó idő esetén akár a szálloda parkjában található Gazeboban)
• Nászutas pár esetén 1x pörgetés a Lotus Therme Szerencsekerekén


Szobák korlátozott számban állnak rendelkezésre, az ajánlat ünnepnapokon nem érvényes!


Ajánlatkérés


Árak / Foglalás

RÓZSÁS PÜNKÖSD


Érvényes: 2021.05.21.-24.

Hosszabbítási lehetőség büfévacsorával és büféreggelivel!

• 3 éjszaka
• 3 x gazdag választékú büféreggeli és büfévacsora

Ajánlatkérés


Árak / Foglalás

LOTUS NAPRAFORGÓ

Érvényes: 2021.06.06.-09.30.

• 5 éjszaka
• 5 x büfévacsora & gazdag választékú büféreggeli

Júliusban és augusztusban gyermekanimáció (létszámfüggő)


Gyermekkedvezmény:

0-5,99 éves korig térítésmentes*
6-11,99 éves korig 50% kedvezmény*

* A szülők szobájában 2 felnőtt és 1 gyermek esetén.

Ajánlatkérés


Árak / Foglalás

További szolgáltatások:

• Üdvözlőital
• 3000 m²-es spa és wellnessrészlegünk korlátlan használata: belső és külső medence, jacuzzi, termál medencék, gyógymedence, Kneipp–medence (tavasztól őszig), összesen kb. 600 m² vízfelület, Pool terasz
• Szaunavilág: gőzfürdő, laconium, finn szauna szaunaszeánszokkal, aroma-fény szauna, kerti szauna, infrakabin, élményzuhanyok
• Gimnasztika- és fitneszterem használata, teniszpálya a szabadban (áprilistól októberig)
• Részvétel az aktuális heti térítésmentes sport,- és wellness programokon
• Napi gyógyteakínálat
• Élőzene esténként a Shali Mar bárban
• Fürdőköpeny, papucs, fürdőtáska és törölköző a szobában
• Fedett parkoló
• WIFI internetcsatlakozási lehetőség a szálloda közösségi helyiségeiben és a szobákban
Áraink tartalmazzák a szervizdíjat és az áfát.

Ajánlatunk előzetes foglalás esetén, korlátozott szobaszámra érvényes.


Köszönjük szíves megértését, amiért háziállatot nem tudunk szállodánkban fogadni.